Ana em llança un meme, després d’un any de no contestar-ne cap:

“Imagina que tens un col·lega que imparteix la teua mateixa assignatura i vol incorporar les TIC a la seua matèria per al curs vinent. Ve a tu a cercar un consell, perquè li sona que tens un blog i estàs embolicat amb aquesta mena de coses. Què li diries? Quines serien les claus perquè el teu company tingués èxit en aquesta empresa?”

Atesa la llau de respostes més qualificades que la meua, dubte que les meues opinions puguen aportar alguna cosa nova; tot i això, per tal que no em renyen, us deixe alguna reflexió:
Un col·lega que imparteix la teua mateixa assignatura: difícilment puc aportar alguna cosa a un col·lega de llatí o grec… Crec que ara per ara no hi ha nullus magister sine blogo… Fins i tot em fa “cosa” impartir el curs que haig de fer el darrer trimestre de l’any, com amablement recordava Hermes: si, en principi, era per arribar a crear un blog i emprar-lo com eina educativa!!! Voleu dir que els que se matriculen no hauran ja superat amb escreix aquest pas?
Bé, bromes a banda, jo crec que la pregunta inicial seria:
Per a què vols incorporar les TIC a l’aula?
  1. com ajuda i suport
  2. per a presentar i elaborar activitats
  3. per ambdues coses
Sense voler ser exhaustiu, començaria per fer-li un agradable passeig per aquest mapeta conceptual que acabe de fer, i si després no està fins els nassos, potser s’enganxe al club.
Poca gent queda per a passar la meme, però trobe que serà interessant llegir el que escriu Santi i convide també al company de Filosofia Jesús.